Vana telefon

Ma leidsin selle telefoni oma vana-vanaema juurest. See oli tolmuga kaetud ja ei töötanud üldse. Ma hakkasin vana-vanaemalt küsima, kust ta selle sai ja kes selle tegi. Ta rääkis, et Alexander Graham Bell, kelle patendiavaldus seadmele, mis suutis elektrisignaalist taasluua selgelt arusaadavat inimhäält, rahuldati 1876. aastal, teda nimetati telefoni leiutajaks. See sai kiiresti kuulsaks, aga probleem oli selles, et see oli väga kallis ja väga vähe inimesi sai seda endale lubada. Aga kui oli aasta 1969, siis ostis onu endale selle telefoni, mis oli punase korpuse ja roheliste ringidega. Praeguses rahas maksis see umbes 50-80 eurot. Minu vana-vanaema sai selle oma onu käest, see oli kingitus jõuludeks. Külas oli mu vana-vanaema esimene, kes sai telefoni. Kõik külalised ja naabrid käisid tema juures helistamas, sest paljudel olid sugulased Moskvas. Nii ma saingi teada, kust telefon tekkis ning kust mu vana-vanaema selle sai.