Mälestusi täis sõrmus

Minu pildil on kujutatud tegelane Rose, filmist Titanic, koos minu sõrmusega. See sõrmus on umbes 46-50 aastat vana, olles minu vanaema oma. Vanaema andis sõrmuse mu emale, mu ema tõi selle endaga meie koju ning siis sain selle mina. Vanaema kandis seda sõrmust noorena, olles hilisemas teismelisevanuses (16-17). Praegu, kannan seda sõrmust mina, kuna olen suur vanamoodsate ehete austaja. See sõrmus on oluline, sest see kannab endaga kaasas ilmselt palju mälestusi minu vanaema elust. See esindab vanema aja ehteid, näidates nende tegumoodi, peent stiili ja kristallide/ teemantide väärtust, kui palju neid kunagi hinnati. Seepärast sobiks see kenasti ka muuseumisse.
Kuidas jõudsin mina aga selle pildi ideeni? Kuidas on see sõrmus ning Titanic omavahel seotud?
Hiljuti, vaatasin ma Titanic´u filmi, mis mulle tõsiselt meeldis! Mulle avaldasid nii väga muljet filmis kantud riideesemed – kleidid, ehted, peakatted ja teised aksessuaarid. Pärast filmi tuli mul meelde, et ka meil peaks kodus niisugune vanamoodne sõrmus olema, nagu seal oli. Küsisin siis emalt otsimisega abi ja ruttu leidsin ma kapist kaks sõrmust: üks rohelise kristalliga, teine punasega. Rohelise kristalliga sõrmus oli mulle liiga suur, seega sõrme panin ma väiksema, punase kristalliga sõrmuse. Sellest ajast saati, seostan ma seda sõrmust Titanicuga.